Anak Emas Aku

Khamis, 31 Oktober 2013

Pengawal Keselamatan Rompak Kedai Emas


Hai semua.

Selepas negara dikejutkan dengan kes rompakan oleh pengawal keselamatan hingga mengakibatkan kematian seorang pegawai bank rujuk sini, lagi kes rompakan melibatkan pengawal keselamatan berlaku. Kali ini kejadian di Setapak seorang pegawal keselamatan yang memiliki senjata api merompak sebuah kedai emas di KL Festival City Mall, berhampiran Setapak pagi tadi.

Premis itu telah dirompak sekitar jam 9 pagi dimana suspek mengacukan pistol ke arah pekerja sebelum melarikan barang kemas dan sumber polis mengesahkan suspek merupakan rakyat Sabah yang menggunakan kad pengenalan palsu.

Timbalan Ketua Bahagian Siasatan Jenayah Polis Kuala Lumpur, Asisten Supritendan, Khairi Ahrasa mengesahkan kejadian berkenaan.

Bagaimanapun menurut Ketua Polis Daerah Sentul, Zakaria Pagan, tiada kecederaan dilaporkan berlaku.

Menurutnya lagi,suspek merupakan pengawal keselamatan peribadi pemilik kedai emas berkenaan.

SUMBER ASAL BERITA



*GAMBAR HIASAN*


P/S:JANGAN KERANA NILA SETITIK ROSAK SUSU SEBELANGA

Rabu, 30 Oktober 2013

Tiket Final Piala Malaysia 2013 Laris Walaupun Sistem Jualan Masih Ditakuk Lama.


Hai semua.

Penangan final. Itu yang aku boleh katakan tentang final Piala Malaysia 2013 kali ni.Pertemuan dua negeri pantai timur yang amat ditunggu-tunggu. Seawal 5 pagi dah ada penyokong yang beratur untuk dapatkan tiket di Stadium Darul Makmur walaupun kaunter tiket hanya dibuka jam 10 pagi.

30 ribu tiket mula dijual hari ni, tapi yang peliknya semalam lagi dah ada orang yang dapat tiket. Siap pos dalam facebook lagi.Macam ada yang tak kena je. Kesian dekat penyokong-penyokong setia yang takde kabel besar ni dan tak kenal dengan ketua pemuda,wanita,puteri ni.Beraturlah dua tiga jam untuk sekeping tiket, berasak sana sini tengah panas dengan bau-bauan yang menusuk kalbu..

Sistem tiket bola kat Malaysia ni sebenarnya masih ditakuk lama. sepatutnya kena wujudkan jualan tiket dalam talian. Barulah senang semua pihak tak payah nak berebut-rebut dah.Polis,Rela,Jpam dan persatuan negeri pun tak pening kepala dah. Ulat-ulat tiket durjana pun tak boleh ambil kesempatan.

Tapi siapalah suara-suara kecil ni tiada siapa pun nak dengar. Huh malas dah nak membebel.Majulah Sukan Untuk Kroni, Ulat Tiket...PFSLJ!!!


Beratur tepi jalan tengah panas. apo nak buek.

Inilah barisan kita!!

Akhirnya!!
P/S: Bior muka hitam,asalkan hitam putih takkan padam!!!

Isnin, 28 Oktober 2013

Segmen:Pencarian Bloglist Bulan November


Hai semua.

Segmen datang lagi. Kali ni aku join segmen dari Kinah. Mana tahu rezeki aku terpilih kan.
Nak join juga ke. Senang je klik je link ni
Segmen Pencarian Bloglist November Lepas tu jangan lupa ikut syarat-syarat penganjur tahu.wokeh..






Ahad, 27 Oktober 2013

Akaun Facebook Dipercayai Milik Pembunuh Pegawai Bank


Hai semua.

Satu akaun facebook yang menggunakan nama "Ardi Ode Putra Katela"dipercayai milik pengawal keselamatan yang telah menembak mati pegawai bank rabu lalu.

Status terakhir yang ditulis pada 21 Oktober 2013 menunjukkan suspek merancang untuk pulang ke kampung.2 hari kemudian, suspek telah merompak bank yang juga tempat kerjanya dan menembak mati seorang pegawai bank itu. Suspek kemudian melarikan diri dan PDRM masih memburunya sehingga kini.

screenshot fb suspek-klik untuk imej lebih jelas


Sama-sama lah kita berdoa agar PDRM dapat menangkap suspek dan dihadapkan ke muka pengadilan. Jika ada sebarang maklumat yang dapat membantu suspek ini ditangkap, segera hubungi balai bolis yang berhampiran.

Label Baru Pada Gula Di Malaysia


Hai semua.



GULA MEMBAHAYAKAN KESIHATAN




Ini SEMUA SALAH GULA!!

Harap-harap lepas ni kuranglah kaki kena potong, obesiti. Pergi kedai makan minta air tak isi gula jela, tapi harga sama. Kurangkan manis dalam minuman,lebihkan manis dalam senyuman. Tunggu 4 tahun lagi kita tengok siapa yang masih tersenyum.

Sabtu, 26 Oktober 2013

Piala Malaysia 2013:Pahang Layak Keperlawanan Akhir Bertemu Kelantan


Hai semua.

Pahang akan ke perlawanan akhir Piala Malaysia 2013 setelah berjaya menewaskan pasukan sarawak melalui aggregat 4-2 setelah seri 1-1 di Kuching.

Sarawak mendahului kedudukan pada minit 31' melalui tandukan Bobby Gonzales yang berjaya menewaskan penjaga gol Pahang. Namun Fauzi Roslan, yang masuk menggantikan Matias Conti merapatkan kendudukan pada minit ke 73' sekaligus memastikan tempat untuk Pahang di final.

Pahang akan bertemu Kelantan di Stadium Shah Alam pada 3 November nanti.







#THIS IS PANTAI TIMUR, HOGOH PAHANG HOGOH!!!

Jumaat, 25 Oktober 2013

Kelantan Ke Final Piala Malaysia 2013


Hai semua

Saingan Piala Malaysia 2013 menghampiri kemuncak apabila pasukan  Kelantan telah berjaya melayakkan diri ke saingan akhir setelah berjaya menewaskan pasukan  ATM  dengan aggregat 4-3 setelah seri 2-2 dalam pertemuan di Kota Bharu ini.

ATM mendahului permainan melalui  2 gol jaringan Marlon Alex James sebelum Fakri Saarani merapatkan jurang pada minit ke 81'.Badri Radzi memastikan Kelantan layak ke perlawanan akhir melalui jaringan penyamaan pada minit ke 85'.

Lawan Kelantan di perlawanan akhir akan ditentukan esok di Kuching dimana Pahang akan bertemu Sarawak untuk slot ke final.


P/S:HITAM PUTIH TAKKAN PADAM!!!





Bajet 2014: Kadar Baru BR1M, GST Diperkenalkan Dan Subsidi Gula Dimansuhkan


Hai semua.

Perdana Menteri Malaysia, Dato Seri Najib Bin Razak dalam pembentangan Bajet 2014  mengumumkan kadar baru pemberian Bantuan Rakyat 1 Malaysia(BR1M).

Untuk isi rumah berpendapatan Rm3000 dan kebawah,mereka akan menerima Rm650 berbanding nilai sebelum ini Rm500.
Manakala untuk golongan bujang berumur 21 tahun dan ke atas yang berpendapatan tidak melebihi Rm2000 yang sebelum ini menerima Rm250, dinaikkan kepada Rm300.

Beliau juga mengumumkan pemansuhan subsidi untuk gula sebanyak 34 sen berkuatkuasa 26 Oktober 2013. Langkah ini diambil kononnya untuk mengawal penyakit diabetes yang banyak dihidapi rakyat Malaysia.

Selain itu, Goods And Services Tax (GST) akan dikuatkuasakan bermula pada I April 2015, 17 bulan dari sekarang. Nilai yang dikenakan adalah pada 6 %. Sales Tax dan Services Tax pula akan dimansuhkan dan digantikan dengan GST.

GST tidak akan melibatkan barang makanan asas,perkhidmatan pengangkutan,perkhidmatan kerajaan, bekalan air paip,200 unit pertama bekalan elektrik sebulan untuk pengguna domestik.Jual beli dan sewaan rumah kediaman serta perkhidmatan kewangan terpilih  turut dikecualikan dari GST.



P/S: MANIFESTO BUKAN JANJI

Khamis, 24 Oktober 2013

Pesanan Khidmat Masyarakat: HENTIKAN PENYEBARAN VIDEO DAN GAMBAR PEGAWAI BANK MAUT DITEMBAK


Hai semua.

KUALA LUMPUR 24 Okt. - Suami kepada pegawai operasi Ambank, Norazita Abu Talib yang mati ditembak pengawal keselamatan bank itu sendiri merayu orang ramai agar berhenti menyebarkan gambar arwah isterinya selepas kejadian itu di Internet.

Irwan Kamarudin, 37, berkata, tindakan pihak-pihak terbabit yang menyebarkan gambar tersebut menerusi laman-laman sosial bukan sahaja tidak menghormati sensitiviti malah menambah kesedihan beliau sekeluarga.

"Saya meminta jasa baik pihak-pihak yang menyebarkan gambar isteri saya supaya mengeluarkannya kerana ia hanya menambahkan keperitan kami sekeluarga yang sedang bersedih dengan pemergian arwah," katanya ketika ditemui di pekarangan rumah mayat Hospital Serdang di sini hari ini.

SUMBER




NOTA: Orang sedang bersedih usah ditambah lagi dengan perkara macam ni. Hormatilah perasaan keluarga arwah terutamanya anak-anak mangsa. Hari ini hari orang, mana tahu esok lusa kita pula berada ditempat keluarga arwah.Fikir-fikirkanlah dan selamat beramal.

Rabu, 23 Oktober 2013

Pegawai Bank Maut Ditembak Dengan Pump Gun


SUBANG JAYA: Seorang pegawai bank maut selepas ditembak seorang pegawal keselamatan bank yang mahu merompak wang di dalam bilik kebal bank terbabit.

Kejadian berlaku di cawangan bank berkenaan di USJ 2 Sentral, Subang Jaya.

Menurut sumber polis, mangsa seorang wanita berusia 37 tahun, difahamkan bersama suspek serta empat lagi pegawai bank  berada di dalam bilik kebal dipercayai mahu menyimpan sejumlah wang kira-kira pukul 6.18 petang.

Bagaimanapun suspek yang berasal dari Sabah yang bersenjatakan 'pump gun' itu telah melepaskan tembakan dan mengenai kepala mangsa dan mangsa meninggal dunia di tempat kejadian.

Suspek kemudiannya telah melarikan diri bersama sejumlah wang dengan menaiki motosikal meninggalkan tempat kejadian.

Bagaimanapun, jumlah wang yang dilarikan tidak diketahui.

Sumber



NOTA:Harapkan pagar, pagar makan padi. Takziah diucapkan kepada keluarga mangsa.

Hilang Dalam Tandas Antara Sebab Utama Kehilangan Senjata Api PDRM




"KUALA LUMPUR: Kementerian Dalam Negeri (KDN) hari ini menyenaraikan lima sebab utama kehilangan senjata api anggota polis seperti yang dilaporkan dalam Laporan Ketua Audit Negara 2012, awal bulan ini.

Sebab-sebab tersebut bagaimanapun tidak menyatakan ‘jatuh dalam laut’ sebagai antara punca senjata-senjata itu hilang.

Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dalam satu kenyataan bertulis kepada anggota Parlimen PKR-Batu Tian Chua berkata sebab utama kehilangan ialah kereta polis dipecah, senjata api tertinggal dalam kereta, diragut atau disamun, tercicir ketika menjalan tugas, kehilangan dalam tandas dan hilang dalam pejabat.

Beliau menjelaskan, secara keseluruhan senjata yang hilang adalah dari senjata ringan (pistol dan revolver) yang boleh diletakkan di badan.

"Daripada 44 senjata api yang hilang berdasarkan Laporan Ketua Audit Negara 2012, tujuh daripadanya telah dijumpai," kata Ahmad Zahid."

sumber

Gambar Hiasan

P/S: POLIS PUN MANUSIA BIASA TAK LEPAS DARI KESILAPAN

Harga Macbook Pro Yang Baru


Hai semua..

Pihak Apple telah mengumumkan harga produk terbaru mereka iaitu MACBOOK PRO WITH RETINA DISPLAY. Ianya telah mula dijual mulai hari ini. Kepada peminat-peminat barangan Apple boleh terjah ke laman rasmi mereka APPLE untuk maklumat lanjut.





Buat pengguna iMac dan Macbook untuk versi OS X 10.6.6 atau lebih, anda kini telah boleh mula mengemaskini OS lama anda kepada OS X Maveriks 10.9 yang mempunyai banyak pembaharuan itu.Kemaskini OS yang baru secara percuma di sini

Selasa, 22 Oktober 2013

SEGMEN : SUPER FOLLOWERS by YCHUN ESMAIL

Hai semua Dah lama rasanya tak join mana-mana segmen ni. So hari ni nak join segmen dari ychun esmail.  kalau nak join juga boleh klik kat sini segmen super follower



TARIKH TUTUP: 25 OKTOBER 2013 JAM 8:00 MALAM

TERBARU!! KTM DUKE 390

Hai semua.

Dunia permotoran tanah air nampaknya semakin meriah apabila KTM Malaysia telah melancarkan model terbaru mereka, iaitu KTM DUKE 390.Motosikal dengan enjin satu silinder mampu menjana  44 hp pada 9,500 rpm dan 35 Nm tork, Brembo brek disk dengan ABS, mampu membuatkan banyak jiwa bergelora. Reka bentuknya yang menarik juga menarik banyak mata.Model baru ini dijual pada harga jualan asas Rm 26500.


SPESIFIKASI DUKE 390

TECHNICAL DETAILS
ENGINE
Design 1-cylinder 4-stroke engine, water-cooled
Displacement 373.2 cm³
Bore 89 mm
Stroke 60 mm
Performance 32 kW (43 hp)
Starting aid Electric starter
Transmission 6 speed, claw shifted
Engine lubrication Forced oil lubrication with 2 Eaton pumps
Primary gear ratio 30:80
Secondary gear ratio 14:45
Cooling system Liquid cooling system, continuous circulation of cooling liquid with water pump
Clutch Wet multi-disc clutch / mechanically operated
Ignition system Contactless, controlled, fully electronic ignition system with digital ignition timing adjustment

CHASSIS
Frame Tubular space frame made from steel, powder-coated
Fork WP Suspension Up Side Down
Shock absorber WP Monoshock
Suspension travel Front 150 mm
Suspension travel Rear 150 mm
Brake system Front Disc brake with four-pot brake caliper
Brake system Rear Disc brake with one-pot brake caliper, floating brake discs
Brake discs - diameter Front 300 mm
Brake discs - diameter Rear 230 mm
Chain 5/8 x 1/4” (520) X‑Ring
Steering head angle 65°
Wheel base 1,367±15 mm
Ground clearance (unloaded) 170 mm
Seat height (unloaded) 800 mm
Total fuel tank capacity approx. 11 l
Unleaded premium fuel (95 RON)
Weight without fuel approx. 139 kg

info lanjut layari:http://www.ktm.com/my/naked-bike/390-duke/390-duke.html#.UmVccqcRXt0




P/S:FUH KALO AKU KAYA!!!HEHEHE...

Sabtu, 19 Oktober 2013

AKU BAKAL JUTAWAN FAKIR!!! (scam alert)

Hai semua.. 

Baru-baru ni aku check la inbox email aku yang dah lama tak terusik tu, jumpa plak email ni. Tergelak aku baca kandungan email ni. Rasa macam tak percaya plak(memang x percaya pun) aku antara insan terpilih untuk mewarisi harta entah mamat mana sebanyak 9.5 juta us dolar tu..

Berbekalkan fikiran yang waras, aku menolak tawaran ini.. Rasa menyesal pun ada ye la sape nak bagi 9.5 juta camtu je kan.Tujuh keturunan pun tak habis makan tu. Cukuplah harta yang aku kumpul di papan bursa saham 'SAIDINA'. Rumah, hotel hartanah semua aku dah ada.Cukuplah tu.Tak boleh tamak.




Zaman sekarang ni duit memang penting. Iya lah nak masuk tandas pun kena 30 sen. Serba serbi nak kena pakai duit. Macam-macam cara manusia-manusia kat luar tu buat untuk dapat duit. Ada cara halal, ada juga cara haram. Yang jadi mangsa orang yang cepat gelap mata. Memang kena 'makan'.


P/S:DUIT DEN BERTINGKET-TINGKET!

Baca Ini Juga

TANAH TUMPAH DARAHKU