Anak Emas Aku

Jumaat, 16 Mac 2012

Anak-Anak Anugerah Tuhan.. Didik,Lindungi dan Sayangi Mereka...


Yoo... Mempunyai cahaya mata memang impian ramai suami isteri yang berkahwin ni. Sebab anak-anak ni pelengkap rumah tangga. Kalau takde anak-anak memang sunyi rumah.. Tapi bila dah ada anak ramai pula yang 'fail' dalam tugasan jaga anugerah tuhan ni. Aku selalu perhatikan bila ke shopping complex , ramai mak bapak  syok sangat shopping sampai lupa daratan. Anak-anak pun dorang biar je.Bila budak tu dah hilang baru nak kelam kabut meraung sana sini.

 Hello!! Cik kak cik abang oi.. Tahukah anda ibu bapa yang didapati cuai dalam tanggungjawab menjaga keselamatan anak-anak mereka hingga menyebabkan kanak-kanak tu hilang boleh didakwa dibawah Akta Kanak-Kanak 2001... Nak ke??? Jadi jangan bersikap sambil lewa je. 



P/S:Selain kursus kahwin kursus keibubapaan pun patut diadakan... Peace....

2 ulasan:

Ezad Skytech berkata...

tu la...anak da hilang depan mata baru nak rasa menyesal...

c'axoera ヅ berkata...

Zaman sekrg ramai yg pandai buat ajer, pastu campak tepi longkang

Baca Ini Juga

TANAH TUMPAH DARAHKU