Anak Emas Aku

Sabtu, 10 Ogos 2013

Ksr 110 ,COMEL TAPI GAGAH

Assalam dan salam sejahtera. lama tak update blog rasa janggal plak. heheh. kali ni aku nak tunjuk tenggiling baru aku. bau kedai lagi ni. KAWASAKI KSR 110.

 Niat di hati nak angkat ninja(selera besor),tapi memandangkan poket kurus, angkat ksr pun jadilah asalkan boleh bawak aku pergi dan balik kerja.Menungang moto ni memang best walaupun taklah laju mana(nak laju belilah superbike)  bolehlah dalam 100km/j pecut.Nak laju sangat pun buat apa kan.Janji kita enjoy the ride.

Berhenti kat trafik light semua mata memandang dah macam retis plak moto aku ni. bila kat parking ramai plak usha siap bergambar sakan lagi.heheh. padahal bukan superbike pun. Itu yang syok bila pakai barang rare ni..bab perfomance setakat ni alhamdulillah kondisi moto masih tip top..

Ini dia spec moto ni manalah tau kut-kut korang pun berminat.Boleh jadi geng.

 ENJIN        

  Jenis Penyejukan udara, 4-lejang, Silinder tunggal, SOHC, 2 injap  

  Isipadu 111 cm³  

  Gerek dan Lejang 53.0 mm x 50.6 mm  

  Nisbah mampatan 9.5 :1  

  Prestasi:      

  a) Kuasa maksima 6.4 kW {8.7 PS} @ 8,500 rpm  

  b) Tork maksima 8.4 N∙m {0.86 kgf∙m} @ 6,000 rpm  

  Sistem bahan api Karburetor: KEIHIN PB18  

  Sistem penghidup Penghidup kaki  

  Sistem pencucuh Bateri dan gegelung (dengan transistor)  

  Pelinciran Pelinciran berpaksa (takungan basah)  

           PEMACUAN        

  Transmisi 4-kelajuan, Penukaran balik  

  Nisbah gear:        

  Pertama 3.000 (36/12)  

  Kedua 1.937 (31/16)  

  Ketiga 1.350 (27/20)  

  Keempat 1.086 (25/23)  

  Nisbah pengurangan akhir 2.214 (31/14)  

  Klac 'Centrifugal' dan cakera basah berbilang  

            KERANGKA        

  Jenis Tiub, Kerangka belakang  

  Lereng (sudut condong) 26ยบ  

  Tayar:        

  a) Depan 100/90-12 49J Tanpa tiub  

  b) Belakang 100/90-12 49J Tanpa tiub  

           SUSPENSION        

  Depan Fork teleskopik 'upside-down'  

  Belakang 'Mono-shock', Lengan ayunan  

           BREK        

  Depan Cakera tunggal  

  Belakang Cakera tunggal  

           DIMENSIONS        

  Panjang keseluruhan 1,725 mm  

  Lebar keseluruhan 725 mm  

  Tinggi keseluruhan 1,020 mm  

  Jarak roda 1,170 mm  

  Kelegaan jalan 225 mm  

  Ketinggian tempat duduk 750 mm  

  Berat dengan minyak 93 kg  

  Muatan bahan api 7.3 liter




P/S:boleh la usha-usha kat dealer kawasaki berhampiran anda kut-kut berkenan.


Tiada ulasan:

Baca Ini Juga

TANAH TUMPAH DARAHKU